Review De Sluys show

~The Next Gig~

MUNNEKEZIJL – In Munnekezijl werd op de avond van de songfestivalfinale de Oostenrijkse deelnemer wel vakkundig uitgeschakeld waardoor Nederlands glorie een kans kreeg.
De eigenlijk geboekte Peter Cottriall moest wegens brand in de tourbus halverwege Oostenrijk en Munnekezijl zijn enige optreden in Nederland dit jaar afzeggen, maar met Bud Spencer Rock Explosion was er meer dan adequate vervanging van de reservebank gekomen.
De formatie van Jordy Duitscher, Arthur Kamst en Carlo van Bijsterveldt was nog wel te porren voor de reis vanuit Enschede en een avondje spelen in Café de Sluys. De band die op momenten sterk deed denken in zijn rocknummers aan het legendarische Hüsker Dü had er zin in en bleek een zeer aanstekelijke band met een brede variatie aan nummers.
Vaak in adequate samenzang van Kamst en Duitscher, waarbij naast de rock ook de country en zelfs een wals aan de orde kwamen. De zang werd daarbij niet overstemt door de muziek, maar was prima op elkaar afgestemd. Bud Spencer Rock Explosion biedt geen verfijning, maar wel een hoop vrolijkheid en vertier.
Een beetje als de Italiaanse zwemkampioen en spaghetti western filmster zelf. Aanstekelijke liedjes, prima geïntroduceerd door Duitscher. De set van de band was goed beredeneerd. De aandacht van het publiek werd direct gepakt met een paar rocksongs, waarna ook de wat countryachtige nummers prima hun plaats vonden.
Hierin deed de band zichzelf wel zware concurrentie aan. Op de grote drum van Van Bijsterveldt werden filmfragmenten van Bud Spencer en kameraad Terrence Hill getoond. Dat trok de aandacht weg van de band, hoe leuk de vondst ook was. De humor in de films van beide Italianen staat ook anno 2014 nog stevig. Dat is een punt van aandacht voor de drie heren die er toch een vrolijk feestje van maakten.

The Next Gig